skip to Main Content

UNIKA PÅ SAMLEBÅND

OM DE KERAMISKE PROCESSERS UDTRYK I PRODUKTER TIL ROYAL COPENHAGEN

Projektet har handlet om de keramiske produkters fortællinger om autencitet og fornyelse gennem materialer og form. Min hensigt med projektet har været at undersøge de keramiske materialers muligheder i forhold til Royal Copenhagens industrielle produktion. Projektet har været et samarbejde med Royal Copenhagen.

Som jeg ser det er Royal Copenhagens vigtigste signatur deres evner til at kombinere håndværket med de industrielle produktionsmetoder. Denne kombination ser jeg som en stor kvalitet, som jeg har arbejdet med at tydeliggøre. Håndværkets og materialernes medbestemmelse i produkternes tilblivelse har derfor været omdrejningspunktet for hele mit projekt.

Gennem systematiske eksperimenter har jeg udarbejdet forslag til produkter, hvor det unikke og keramiske udtryk er i fokus. Den materialeeksperimenterende tilgang til designprocessen skaber, ved hjælp af materialenes medbestemmelse på resultatet, et unika-lignende udtryk. Et udtryk, der kan skabe en fortællende karakter om produktets tilblivelse. Jeg har arbejdet med et unikaudtryk, der har rødder i den stoflighed som glasurernes udvikling kan tilføre det industrielt producerede produkt. Jeg har valgt at arbejde med steldele til hjemmet i form af tallerkener, fade og skåle. Jeg har udarbejdet forslag til service der kan komplimenter dele af Royal Copenhagens øvrige sortiment, både gennem kontraster og ligheder. Jeg har arbejdet med genkendelige elementer og fornyet udtrykket gennem nye sammensætninger af materialer, dekoration, form og relief.

Mange tak til Royal Copenhagen for samarbejdet.

Back To Top